ДОСТУПНІСТЬ ШКОЛИ

Відповідно до вимог законодавства територія, будівля Вигодської спеціальної школи доступно облаштована і відповідно забезпечена універсальним дизайном та архдоступними засобами для безперешкодного доступу до будівель, приміщень закладу для осіб з інвалідністю та маломобільних груп населення.

Будівлі забезпечують чіткий розподіл на основні функціональні групи приміщень: навчальні, житлові, загальношкільні (приміщення для корекційно-реабілітаційної роботи, фізкультурно-спортивних і музичних занять, трудової діяльності, гурткових занять, актова зала, бібліотека), обслуговуючі (медичного обслуговування, адміністративно-господарські та побутові приміщення, харчоблок з їдальнею).

Передбачено  зручний зв’язок функціональних груп приміщень з відповідними зонами земельної ділянки: житлових осередків – з ігровими майданчиками зони відпочинку; приміщень трудового навчання – з навчально-дослідними ділянками та господарською зоною; фізкультурно-спортивних залів – з фізкультурно-спортивною зоною; приміщень харчоблоку – з господарською зоною.

Стадіон та ігрові і навчальні майданчики школи знаходяться у належному стані та відповідають ДСПіН:

– стадіон окультурений, але потребує дооснащення;

– спортивний майданчик зі штучним покриттям (15х25) і вуличними тренажерами знаходяться у належному стані та відповідає ДСПіН;

– комбінований ігровий майданчик дошкільників та початкової школи оснащений згідно вимог, але потребує встановлення додаткового піднавісу;

– навчально-дослідна ділянка площею 0,6 га окультурена, розбита на окремі ділянки та відповідає вимогам до неї;

– географічний майданчик огороджений, але оснащений лише вітряком.

Сквери відпочинку (2) розташовані  на території, прилеглій до спального корпусу і  парадного входу відповідно оснащені ігровими спорудами, згідно потреб та декоративними лісовими спорудами в урочищі “Ясиновець”.

Сад та декоративно-ландшафтні ділянки доповнюють благоустрій території, Площа асфальтового покриття, що прибирається становить 1,8 га, площа газону, що доглядається 0,8 га, площа сінокосів 1,399 га.

Комунікації:

– система газопостачання розмежована;

– система водопостачання капітально відремонтована

– система водопостачання та водовідведення потребує дооснащення

– протипожежна система улаштована згідно вимог, проведено випробування пожежних гідрантів

Для довезення дітей використовуються чотири транспортні одиниці: шкільний автобус ПАЗ 32054; автомобіль ГАЗ 31105 2006 року;  автомобіль Іж 32075, автомобіль Folksvagen Transporter у належному стані.